Over SalesSCOUTS.

Je helpende hand in de sales

Het salesvak kent veel uitdagingen en het runnen van een commerciële organisatie des te meer. Soms is een frisse blik van buiten nodig. SalesSCOUTS staat organisaties bij in de vorm van project en/of interim management en traint, coacht èn werft ambitieuze salesprofessionals. Tijdelijke mankracht van buiten dus.

Interim management

Persoonlijkheids- en competentietesten

Coaching

SalesSCOUTS gaat de diepte in

Recruitment

Kennismaking alleen bij optimale match

Verdiepen. Fixen. Loslaten..

SalesSCOUTS wordt gerund door Jean-Louis van Aerle. Een nuchtere, gedreven ondernemer met meer dan 25 jaar sales en business management op zijn eigen CV. Jean-Louis kan als geen ander snel de diepte in tijdens een gesprek, of het nou met een aanstormend salestalent is of de directie van een multinational. Hij luistert, stelt kritische vragen, onderzoekt de bedrijfsbehoefte, en brengt een frisse, kritische blik naar binnen. Vanuit zijn eigen ervaring is hij in staat pijnpunten bloot te leggen en oplossingen bespreekbaar te maken. Daar samen verder aan te werken geeft hem plezier, maar nog liever ziet hij dat een organisatie snel weer zelf verder kan.

Tom
Brouwers
Tom
Brouwers
Operationeel Manager Beleggingsinstituut
Beleggingsinstituut

Verbetering verkoopgesprekken: Praktijkgerichte coaching

Bij het Beleggingsinstituut wilden we het salesteam meer tools geven om het verkoopgesprek te optimaliseren, om tot meer conversie te komen. Jean-Louis heeft enkele sessies met het team gehad, waarbij hij meeluisterde tijdens telefoongesprekken en dit vervolgens evalueerde. De heren van ons salesteam waren zeer positief. Hij is heel praktijkgericht en kan zich goed in de verschillende doelgroepen verplaatsen. De kwaliteit van onze gesprekken is echt verbeterd.

Glenn
Bergmans
Glenn
Bergmans
CEO Dutch Coding Company
Dutch Coding Company

Ontwikkelingstraject salesteam: “Supertraining”

Jean-Louis heeft enkele maanden het salesteam van Dutch Coding Company gecoacht. Zijn begeleiding is vaak 1 op 1 en heel erg hands-on. Hij bespreekt waar de organisatie staat, wat de doelen en ambities zijn en daagt je uit kritisch naar je eigen ideeën te kijken. Hij kijkt mee met offertes en is aanwezig bij klantgesprekken. Van daaruit brengt hij een stuk scherpte terug in de organisatie. Onze gesprekstechnieken zijn verbeterd, evenals onze offertes. Door alle salestools beter te benutten hebben we echt een kwaliteitsslag kunnen maken.