De SalesSCOUTS methode.

Recruitment met een verfrissende aanpak

1.
Intelligente selectiemethode
Er wordt bij personeelswerving veel tijd besteed aan zoeken. Hierdoor mist recruitment een zekere diepgang. SalesSCOUTS wordt in het initiële zoekproces ondersteund door kunstmatige intelligentie, zodat juist de meeste tijd wordt besteed aan het persoonlijk leren kennen van kandidaten. Onze intelligente selectiemethode richt zich niet alleen op salestoppers, maar ook op de toppers in spé.
1.
2.
Persoonlijkheids- en competentietest
Een kandidaat moet niet alleen passen bij een functie, maar ook bij een bedrijf, diens missie en salesafdeling. Vanuit het perspectief van kandidaten is naast een financiële prikkel ook persoonlijke ontwikkeling, arbeidswelzijn en balans tussen werk en privé van belang. Om hier gefundeerd over te kunnen praten, onderzoekt SalesSCOUTS kandidaten op twee manieren. We testen de persoonlijkheid in het algemeen en de persoon in de rol van verkoopprofessional. Ook worden enkele antwoorden op relevante vragen vastgelegd op video.
2.
3.
Face-to-face gesprek SalesSCOUTS
Van alle communicatie is meer dan 90% non-verbaal. SalesSCOUTS heeft daarom intensief persoonlijk contact met een kandidaat, alvorens hem of haar voor te stellen. De onderzoeken worden uitgebreid besproken en er wordt gekeken naar ontwikkelwensen en verbetering van vaardigheden. Samenwerken met SalesSCOUTS levert een kandidaat dus altijd iets op, ook als de keuze op dat moment op een ander valt
3.
4.
Selectie en voordracht
De opdrachtgever krijgt een tijdelijke link naar het SalesSCOUTS dashboard met het kandidaatprofiel en alle relevante informatie vergaard in de voorgaande 3 stappen. Een helder beeld vooraf zorgt voor minder decepties aan tafel. Indien het daadwerkelijk een wederzijdse match blijkt te zijn, komt er een persoonlijk gesprek. Op deze wijze is zowel een organisatie als een kandidaat ervan verzekerd geen tijd te hebben verspild.
4.
5.
Aanname en evaluatie
Vaak is de toegevoegde waarde van recruiters na plaatsing van een kandidaat minimaal. Het gaat echter vaak mis in die eerste paar maanden. SalesSCOUTS maakt hierin het verschil. Ons kantoor blijft na een gezamenlijke evaluatie van het wervingsproces betrokken bij de geplaatste kandidaat. Indien gewenst, kan de organisatie aanvullend gebruik maken van het ‘onboarding’ programma, waarbij de kandidaat wordt getraind door partnerorganisatie SalesRESPECT®.
5.
6.
4-daagse SalesRESPECT® (team)training
Eenmaal gecontracteerd, begint de nieuwe salesprofessional aan de inwerkperiode. In veel gevallen gaat het in deze fase alsnog mis. Met het SalesSCOUTS ‘onboarding’ programma, op maat gemaakt voor de situatie, maakt een kandidaat een vliegende start. Indien gewenst, kan zelfs het hele salesteam getraind worden. Zo is de kans op een succesvolle, toekomstbestendige plaatsing maximaal en staan alle neuzen dezelfde kant op.
6.

Klaar voor een nieuwe uitdaging via SalesSCOUTS?

Ben je klaar om te investeren in een werkomgeving die echt bij jou, je karakter en je wensen past? Dan zijn wij op zoek naar jou. Ons bestand bestaat uit inspirerende organisaties door heel Nederland die op zoek zijn naar passend salestalent.